Elmúltál 18 éves?
Are you at least 18 years old?

Új türkizkék dísz a François koronáján – François President Blanc de Noir Brut 2014A François márka életében mérföldkőhöz érkezett, végre új taggal bővül a nemes pezsgő család. A François a Törley-portfólió csúcsát jelenti, ezeket a tételeket a legrégebbi pezsgőkészítési módszerrel, tradicionális eljárással készítjük klasszikus fajtákból, kizárólag a saját etyeki és pázmándi ültetvényeinkről származó Chardonnay-ből és Pinot Noir-ból. François rozépezsgőinek is ez a Pinot Noir az alapja, mindkettő nagyon sikeres – mi is nagyon szeretjük őket –, ezért úgy gondoltunk, hogy megpróbálunk ebből a szőlőből fehér pezsgőt is készíteni.
Így született meg a François President Blanc de Noir, azaz feketéből fehéret. A szőlőfeldolgozás során a hosszabb héjon áztatás műveletét kihagyva készítettük el ezt a limitált fehér pezsgőt Pinot Noir szőlőből.

 „Kíváncsiak voltunk arra, hogyan érlelődik a Pinot nem rozéként, hanem fehér pezsgőként az évek során. Brut pezsgőt készítettünk egyetlen alapborból, amely 6 gramm dosage-t kapott. A három év érlelés sokat hozzátett az ízvilágához, és időben, tavasszal degorzsáltuk, hogy egy szépen megpihent tételt tudjunk most, szeptemberben bemutatni”. mondta el Koczuba Róbert pezsgőmester.

A Blanc de Noir készítése során többször is konzultáltunk Nicolas Jaegerrel a Champagne Alfred Gratien pezsgőmesterével is, aki mögött négy generáció tapasztalat áll, így nem szégyen tanulni tőle.
Egyelőre egyedi tétel lesz, megközelítőleg 7500 palack készül belőle.  

Elsősorban a gasztronómiában és vinotékákban lesz elérhető, illetve a 27. Budapesti Borfesztiválon a François (47. számú) standján lehet megkóstolni.

A termékről további részletekért kattintson: Francois President Blanc de Noir Brut 2014

100 % Pinot Noir. 100 % Fehér. 100 % Méthode Traditionnelle.


Hol tudom megvásárolni?

Békéscsaba - Belvárosi Diszkontáruház

Budapest - Búsuló Juhász Étterem

Budapest - Costes Downtown Étterem

Budapest - Hot Stone Steakhouse

Budapest - Mustra Delikát

Budapest - Selection

Budapest - Törley Pezsgőbolt

Gyöngyös - Bori Mami Étterem

Jászberény - Pince Italnagykereskedés

Jászberény - Szikra Galéria és Étterem

Szarvas - Mokka Delicates Bistro

Szarvas - Penta Drink Italkereskedés

Szeged - Magyar Ízek Birodalma